Aliza Jabès rođena je kao kćer farmaceuta vizionarskog znanja koji je bio uvjeren da se velika terapeutska i medicinska otkrića kriju u neprocjenjivoj moći biljaka. Otuda proizlazi i njezina fasciniranost  biljnim svijetom.

Priča je započela 1957. godine, kada je pariški farmaceut, veliki pristaša aromaterapije i fitoterapije, osnovao laboratorij za fitoterapiju i aromaterapiju. Godine 1989. laboratorij preuzima Aliza Jabès i iz njega stvara veliko ime napredne kozmetike koje povezuje prirodu, zdravlje i ljepotu.

Huile Prodigieuse® Čudesno suho ulje obilježilo je ljeto 1992. Taj proizvod iz snova nastao je uslijed potrebe mladih majki, rastrganih među mnogim poslovnim i privatnim obvezama, za jednostavnim, višenamjenskim proizvodom namijenjenim aktivnim ženama kao što su one. Urednice ženskih časopisa odmah su prepoznale vrijednost ovog suhog ulja koje je u trenutku postalo zaštitni znak cijelog brenda. Uskoro su ga slijedili i drugi kultni proizvodi poput Rêve de Miel®, Crème Fraîche® de Beauté, Crème Nirvanesque®...

Neiscrpna strast koju Aliza Jabès crpi iz biljaka udružena s prirodnim osjećajem za prepoznavanje potreba žena i ljubavi prema svojim korijenima stvorili su od NUXE-a zaista jedinstven brend na području prirodne kozmetike. Brojne nagrade, kako među profesionalcima, tako i među potrošačima, pravo su priznanje njegovog uspjeha. NUXE, jedinstven spoj prirode „NATURE“ i luksuza „LUXE“.

PRIRODA
- Otkrića dragocjenih biljnih aktivnih sastojaka
- Bez mineralnih ulja i sastojaka životinjskog porijekla*
- U prosjeku oko 80% sastojaka prirodnog porijekla
*osim proizvoda na bazi meda od pčela

UČINKOVITOST
- Laboratorij za istraživanje i razvoj sa stručnim znanjem o prirodi
- 32 patenta
- Optimalne koncentracije aktivnih sastojaka
- Patentiran sustav očuvanja trajnosti proizvoda – bez parabena**
** vrijedi za većinu proizvoda iz linije

SENZUALNOST
- Neodoljive teksture
- Očaravajući mirisi
- Čarobna imena proizvoda