5,97 € | 44,98 kn

Kategorija: LJEPOTA - KOZMETIKA

Rafinirani kakao maslac je česti sastojak krema za njegu lica i tijela

Izvrstan je emolijens,  jer omekšava suhu kožu, a pogotovo je preporučljiv u prevenciji nastanka strija, povećavajući elastičnost kože.

Sjemenke pravog kakaovca izolirane su iz biljke Theobroma cacao L., i sadrže  oko 40-50 % masnog ulja, smjesu glicerida oleinske, palmitinske i stearinske (50-70 %), oleinske i stearinske (22%) te oleinske i palmitinske (5 %) kiseline.

Kakao maslac izvrsno hidratizira kožu, pa se često preporučuje pacijentima, pogotovo trudnicama, kod tretmana suhe i kserotične kože, tretmana ispucale kože i usnica, opeklina i ožiljaka te u prevenciji iritacija i svrbeža kože.

Izvrstan je za njegu kože nakon izlaganja suncu te u prevenciji preuranjenog starenja kože, a pogotovo kod fotostarenja kože. Riječ je o100% prirodnoj sirovini koja je istovremeno prirodni konzervans, iznimno ugodne prirodne arome, te je zbog toga jako popularan među pacijentima.

Koristi se za izradu krema i losiona za kožu, ali se može nanijeti i direktno na kožu. Prije nanošenja dobro ga je malo ugrijati na dlanu, jer na temperaturi tijela omekša pa se lakše nanosi.

PAKIRANJE: 75 g 

Pročitaj više