49,50 kn

Kategorija: JAČANJE IMUNITETA

Tekući dodatak prehrani

Timijan i jaglac doprinose olakšanju kod nadražaja grla, ždrijela i glasnica  

Timijan (Thymus vulgaris) je trajna biljka iz porodice usnača (Lamiaceae) bogata aktivnim tvarima kao što su glikozidi fenolnih spojeva, flavonoidi, kavena i ružmarinska kiselina. Djeluje antibakterijski i antivirusno i protuupalno te se često preporučuje kod respiratornih problema. Aktivne tvari timijana opuštaju mišiće bronha (spazmolitičko djelovanje) i olakšavaju iskašljavanje.

Jaglac (Primula veris) je trajna zeljasta biljka niskog rasta za čije su farmakološko djelovanje odgovorne sastavnice: glikozidni oblici triterpenskih saponina, primula kiselina A i protoprimulagenin A te njihovi derivati. Oni razrjeđuju i potiču izlučivanje bronhijalne sluzi, ali i potiču pokretljivost cilijarnih resica bronhijalnog epitela što olakšava iskašljavanje.

Islandski lišaj  tekući dodatak prehrani uzima se tri puta na dan, ovisno o dobi, u količini od 5 do 15 ml. Mogu ga uzimati djeca starija od 4 godine.

SADRŽI U PREPORUČENOJ DOZI:

5 ml   15 ml   30 ml   45 ml

Suhi ektrsakt lista timijana   60 mg   180 mg   360 mg   540 mg

Suhi ekstrakt korijena jaglaca   16,7 mg   50 mg   100 mg   150 mg

SASTOJCI: Saharoza; pročišćena voda; suhi ekstrakt lista timijana (thymus vulgaris), suhi ekstrakt korijena jaglaca (primula veris) aroma naranče, ; regulator kiselosti: limunska kiselina; konzervans: kalijev sorbat, zgušnjivač: ksantan guma.

UPOZORENJE: Ne preporučuje se djeci mlađoj od 4 godinu.

PAKIRANJE: 150 ml

Pročitaj više