Kategorija: BIO PROIZVODI
Heljda (hajda, hajdina, ajda, eljda, jelda - kako se u različitim regijama Hrvatske naziva) se svrstava u žitarice, ali zapravo spada u zeljasto povrće. Najviše od svih žitarica grije organizam te se posebno preporučuje uvrstiti je u prehranu zimi. Može se kuhati i pripremiti u obliku kaše za juhe i popečke, a od heljdinog brašna mogu se pripremati ukusna peciva, kruh, palačinke, muffini, a koristi se i za izradu japanskih soba rezanaca.
Dobro je popržiti je prije kuhanja.
PRIMJENA: Kuhati 30 minuta u omjeru vode i heljde 2:1.
Bio&bio heljda iz organskog je uzgoja, a nalazi se u potpuno plastic free ambalaži. Kada ispraznite pakiranje, foliju zajedno s naljepnicom možete odložiti u bio otpad jer su obje kompostabilne.
Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml
- Energetska vrijednost 1513 kJ / 362 kcal
- Masti 1.7 g
..od kojih zasićene masne kiseline 0.3 g
- Ugljikohidrati 76.0 g
..od kojih šećeri 0.1 g
- Bjelančevine 9.3 g
- Sol < 0.01 g
POSEBNOST: Organski proizvod, pogodno za vegane.
PAKIRANJE: 500 G