19,91 kn

Kategorija: BIO PROIZVODI

Heljda (hajda, hajdina, ajda, eljda, jelda - kako se u različitim regijama Hrvatske naziva) se svrstava u žitarice, ali zapravo spada u zeljasto povrće. Najviše od svih žitarica grije organizam te se posebno preporučuje uvrstiti je u prehranu zimi. Može se kuhati i pripremiti u obliku kaše za juhe i popečke, a od heljdinog brašna mogu se pripremati ukusna peciva, kruh, palačinke, muffini, a koristi se i za izradu japanskih soba rezanaca.

Dobro je popržiti je prije kuhanja.

PRIMJENA: Kuhati 30 minuta u omjeru vode i heljde 2:1.

Bio&bio heljda iz organskog je uzgoja, a nalazi se u potpuno plastic free ambalaži. Kada ispraznite pakiranje, foliju zajedno s naljepnicom možete odložiti u bio otpad jer su obje kompostabilne.

Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml

  • Energetska vrijednost 1513 kJ / 362 kcal
  • Masti 1.7 g

..od kojih zasićene masne kiseline 0.3 g

  • Ugljikohidrati 76.0 g

..od kojih šećeri 0.1 g

  • Bjelančevine 9.3 g
  • Sol < 0.01 g

POSEBNOST: Organski proizvod, pogodno za vegane.

PAKIRANJE: 500 G

Pročitaj više