28,62 € | 215,64 kn

Kategorija: Bio ulja i začini

Stevia je stolno sladilo sa steviol glikozidima iz ekstrakta lista stevije (Stevia rebaudiana), nema kalorija te ne ostavlja neugodan okus ​u ustima. Pakiranje sadrži 40 grama u kojem je priložena servirna žličica (jedna razom puna žličica odgovara jednoj jušnoj žlici šećera).

Ljekovita biljka, Stevia rebaudiana, ​biljka je iz porodice krizantema (Compositae), najčešće zvana slatka biljka, čiji su listovi 300 puta slađi od šećera saharoze.

U obliku praška dobivenog sušenjem lišća ili vodenog ekstrakta stevija je vrlo slatkog okusa. Prirodni sastojci stevie, glikozidi (steviozidi i rebaudiozidi A i C) čine je 150 do 400 puta slađom od običnog šećera. Stevia je prirodni zaslađivač, za razliku od šećera, ne izaziva karijes niti nepoželjnu toleranciju na okus, spriječava nastajanje zubnog plaka, nema kalorija, nema štetnih nuspojava poput umjetnih uaslađivača i otporna je na visoke temperature, što je pogodno i za pripravu kolača.

Zbog svojih svojstava stevia je dobar izbor za dijabetičare, za ljude s povišenim tlakom ili prekomjernom težinom i za sve one koji izbjegavaju rafinirani šećer u prehrani.

Sastojci: maltodekstrin, sladilo steviol glikozidi iz ekstrakta lista stevije (Stevia rebaudiana).

Neto količina: 40 g

Servirna doza: 1 priložena žličica (42 mg)

Broj serviranja po bočici: 900

PRIMJENA: Koristiti za zaslađivanje napitaka i kod pripreme slastica. 1/3 priložene žličice odgovara jednoj čajnoj žličici šećera dok jedna razom puna priložena žličica odgovara vrhom punoj jušnoj žlici šećera.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece.

Pročitaj više