32,74 kn

Kategorija: Higijena nosa

Physiodose fiziološka otopina kod novorođenčadi, djece i odraslih; za nazalnu higijenu: za ispiranje ili čišćenje suhog ili začepljenog nosa, za higijenu očiju: za čišćenje ili pranje očiju, za ispiranje ušiju, za čišćenje rana, za aerosol inhalacijsku terapiju.

SASTOJCI: Natrijev klorid (NaCl) 0.9 g, Pročišćena voda q.s. 100 ml 

PRIMJENA: 

Može se koristiti svakodnevno do 6 puta na dan.

Za higijenu nosa: za ispiranje ili čišćenje suhog ili začepljenog nosa nagnite glavu unazad i lagano stavite vrh u jednu nosnicu i nježno stisnite jednodozno pakiranje. Ponovite radnju i u drugoj nosnici. Uspravite glavu kako biste omogućili da sadržaj iz nosa izađe, a zatim obrišite višak. Nemojte snažno ispuhivati nos tijekom 10 minuta nakon primjene. Kod novorođenčadi istisnuti kapi s minimalnim pritskom kako bi se izbjegao bilo kakav rizik od kontaminacije srednjeg uha.

Za higijenu očiju: za čišćenje ili pranje očiju ukapati par kapi otopine u oba oka, vodeći računa da pri tome ne dodirnete površinu oka bočicom. Obrišite višak tekućine sterilnom gazom. Pričekati 15 minuta prije primjene bilo kakvog drugog proizvoda za oči.

Za higijenu uha: ispiranje otopljenih naslaga ušnog voska i vanjskog slušnog kanala nakon primjene otopine za uši sa sufraktantima. Iserite vanjski slušni kanal i obrišite višak tekućine jastučićem od gaze.

Za čišćenje rana: isperite ranu koristeći cijeli sadržaj jedne bočice pazeći da ne dodirujete ranu bočicom. Obrišite višak tekućine samo s površine zdrave kože. za aerosol inhalacijsku terapiju: pratite upute za upotrebu uređaja za inhalaciju. 

NAPOMENA: Odvojiti bočicu za jednokratnu primjenu. Otvoriti uvrtanjem i otklanjanjem vrha. Nemojte koristiti jednodoznu bočicu koja je otvorena ili oštećena zbog opasnosti od brze kontaminacije bakterijama. Nemojte koristiti nakon isteka datuma roka valjanosti označenog na pakiranju. Nije za injektiranje. 

PAKIRANJE: 12X5ml

Pročitaj više