18,39 € | 138,57 kn

Kategorija: Dječja hrana

Novalac Night Formula je posebno prilagođeno mlijeko za pretjerano gladnu dojenčad od rođenja do 6 mjeseci starosti. Sadrži složene ugljikohidrate i dugolančane masne kiseline, koje pri istoj energetskoj vrijednosti daju dugotrajan osjećaj sitosti.

Mliječna hrana Novalac Night Formula namijenjena je dojenčadi:

koja su često gladna preko dana već 1 ili 1,5 h nakon uobičajenog obroka, noću se često bude i preko dana su hranjeni drugim mliječnim formulama (Novalac Night Formula kao zamjena večernje-noćnih obroka). Novalac Night Formula lako zamjenjuje sve dnevne mliječne obroke.

Novalac Night Formula zadovoljava sve prehrambene potrebe dojenčadi do 6. mjeseca. Sada je dostupna u novom sastavu i 800g pakiranju. Novi sastav uključuje dodanu dokozaheksaensku kiselinu (DHA) i arahidonsku kiselinu (ARA) te je prilagođen sadržaj nekih vitamina i minerala. Mliječna hrana Novalac sada sadrži još više vitamina D, K, B1 i B6. Nova mliječna hrana sada je još više prilagođena potrebama dojenčadi.

Sitost

Na osjećaj sitosti utječu različiti kemijsko-fizikalni podražaji u ustima i ždrijelu povezani sa žvakanjem i rastezanjem želuca. Tek kad probavljeni hranjivi sastojci uđu u krv, u krvotoku su veće količine glukoze (šećera) koje daju osjećaj sitosti. Kad nam razina glukoze u krvi padne, opet osjećamo glad. Hrana bogata sporo probavljivim ugljikohidratima sporije se probavlja i tako utječe na usporenu apsorpciju glukoze u krv, što omogućava osjećaj dugotrajne sitosti.

Novalac Night Formula mliječna je hrana sa sporo probavljivim ugljikohidratima za dugotrajnu sitost dojenčadi, ali bez povećanog unosa kalorija. Kod često gladne dojenčadi preporučuje se upotreba mliječne hrane Novalac Night Formula (može i samo kao večernji obrok), koja sadrži sporo probavljive ugljikohidrate i dugolančane masne kiseline za osiguravanje dugotrajne sitosti dojenčadi.

Može se koristiti u djelomičnim obrocima u kombinaciji s drugom mliječnom formulom kao što je Novalac 1 ili kao samostalna formula.

Mliječna hrana Novalac Night Formula zadovoljava sve prehrambene potrebe dojenčeta jer je obogaćena željezom, sadrži optimalnu količinu masti i bjelančevina te osigurava sve važne aminokiseline, minerale i vitamine.

Novalac Night Formula dio je velike skupine proizvoda posebno prilagođenih dojenčadi pažljivo izabranim sastojcima i kontroliranom kvalitetom. Nakon navršenog 6. mjeseca savjetujemo prijelaz na mlijeko za malu djecu Novalac 2.

PRIMJENA: 

Do vrha napunjena i do ruba poravnana priložena mjerica sadržava 4,3 g Novalaca NIGHT FORMULA. Jednu mjericu rastopite u 30 ml vode. Dnevnu količinu hrane i broj obroka treba prilagoditi starosti i potrebama dojenčeta. Ako liječnik drugačije ne savjetuje, uvažite preporuke u tablici.

•  Uvijek pripremite svježi obrok.

• Čuvajte na suhom mjestu, zaštićeno od svjetla i topline.

• Proizvod je najbolje upotrijebiti do datuma otisnutog na dnu limenke.

• Nakon prvog otvaranja limenke sadržaj upotrijebite u roku od 3 tjedna.

• Nakon svake upotrebe limenku dobro zatvorite.

• Ne čuvajte nepopijeni obrok. Ostatak bacite.

Promjena poklopca i dozirne žlice: pakiranje od 800 g s praktičnim, higijenskim i sigurnijim mehanizmom omogućuje jednostavno otvaranje i zatvaranje limenke. Mjerica za doziranje sada je pohranjena ispod poklopca i omogućuje precizno doziranje bez prosipanja, a time i čišću i više higijensku pripremu obroka.

 

Majčino mlijeko najbolja je hrana za dojenčad. Mliječna hrana za dojenčad koristi se samo prema preporukama stručnjaka s područja medicine, prehrane, farmacije ili druge stručne osobe odgovorne za zdravlje majke i djeteta. Poseban oprez kod upotrebe mliječne hrane Novalac potreban je kod dojenčadi s oslabljenim imunitetom, nedonoščadi ili novorođenčadi niske porođajne težine te kod alergijskih reakcija na mliječne bjelančevine. Nepravilna priprema ili čuvanje mogu predstavljati rizik po zdravlje. Pri hranjenju na bočicu pazite da kontakt između mliječne hrane i zuba vašega djeteta ne bude predug ili prečest jer to povećava mogućnost nastanka karijesa. Uvijek operite zube djetetu nakon zadnjeg noćnog obroka

PAKIRANJE: 800 g

Pročitaj više