11,74 € | 88,46 kn

Kategorija: Dječja hrana

Novalac IT je hrana za posebne medicinske potrebe za dijetalnu prehranu dojenčadi sa zatvorom od rođenja do 36. mjeseca starosti. Novalac IT namijenjen je dojenčadi koja često imaju tvrdu stolicu, koja imaju stolicu manje od dva puta tjedno i imaju probleme s pražnjenjem crijeva (kod stolice plaču i jako se napinju), jer sadrži povećanu količinu laktoze i magnezija.

  • Novalac IT zadovoljava sve prehrambene potrebe dojenčeta, jer je obogaćen željezom, sadrži optimalnu količinu masti i bjelančevina te osigurava sve važne aminokiseline, minerale i vitamine.
  • Zadovoljava sve prehrambene potrebe dojenčadi do navršenog 6. mjeseca, ako ih majke ne doje, a za dojenčad stariju od 6 mjeseci dio je raznovrsne prehrane.

Zatvor ili konstipacija

Zatvor je česta probavna tegoba dojenčadi za koju je karakteristično neredovito i bolno pražnjenje crijeva zbog poremećenog rada crijeva. Kod dojenčeta govorimo o zatvoru kada ima stolicu dva puta tjedno ili čak manje. Stolica je tvrđa, a pražnjenje crijeva otežano.

Kod dojenčadi sa zatvorom u prehrani se preporučuje upotreba početne mliječne hrane Novalac IT.

Novalac IT je mliječna hrana s povećanom količinom laktoze i magnezija za lakše pražnjenje crijeva i sprječavanje zatvora kod dojenčadi. Povećana količina laktoze ima dvostruko djelovanje: privlači vodu u debelo crijevo i tako omekšava stolicu), a istovremeno ima prebiotičko djelovanje jer kao hrana za korisne bakterije u crijevima ubrzava njihovo razmnožavanje i time volumen stolice. Laktoza (mliječni šećer) u debelom crijevu fermentira u mliječnu kiselinu, koja povećava kretanje crijeva i time olakšava izlučivanje stolice.

Osim toga Novalac IT ima povećanu količinu magnezija, koji privlači vodu i time omekšava stolicu, povećava volumen stolice i utječe na peristaltiku crijeva te omogućuje češće i lakše pražnjenje crijeva.

Sastav mliječne hrane Novalac u skladu je s europskim smjernicama o dječjoj mliječnoj hrani, ne sadrži genetski modificirane organizme (GMO), a ni gluten.

PRIMJENA: 

Do vrha napunjena i do ruba poravnana priložena mjerica sadržava 4,3 g Novalaca IT. Jednu mjericu rastopite u 30 ml vode. Dnevnu količinu hrane i broj obroka treba prilagoditi starosti i potrebama dojenčeta. Ako Vam liječnik nije drugačije savjetovao, držite se  preporuke u tablici.

• Uvijek pripremite svježi obrok.

• Čuvajte na suhom mjestu, zaštićeno od svjetla i topline.

• Proizvod je najbolje upotrijebiti do datuma otisnutog na dnu limenke.

• Nakon prvog otvaranja limenke sadržaj upotrijebite u roku od 3 tjedna.

• Nakon svake upotrebe limenku dobro zatvorite.

• Ne čuvajte nepopijeni obrok. Ostatak bacite.

PAKIRANJE: 400 G

Pročitaj više