12,75 € | 96,06 kn

Kategorija: Dječja hrana

Novalac AC je posebno prilagođena mliječna formula za bebe s grčevima, s dodatkom prebiotika i smanjenim udjelom laktoze, jer je prilagođena metaboličkom kapacitetu tankog crijeva te stoga sprječava nastanak plinova, vjetrova, kolika, grčeva.

Prilagođena je količina laktoze, što smanjuje stvaranje plinova u tankom crijevu, sprječava grčeve te smanjuje učestalost i trajanje bebinog plača zbog grčeva. U sastav je dodaje prebiotik (GOS) koji je sličan oligosaharidima prisutnim u majčinom mlijeku, potiče rast dobrih bakterija u crijevima, što može smanjiti broj infekcija i spriječiti alergije.

Novalac AC zadovoljava sve prehrambene potrebe dojenčadi do 6 mjeseci starosti, a za dojenčad stariju od 6 mjeseci dio je raznovrsne prehrane. Sadrži optimalnu količinu masti i proteina te osigurava sve važne aminokiseline, minerale i vitamine.

Kolike karakterizira neutješni plač bebe, koji se obično javlja nekoliko dana zaredom u isto doba dana (najčešće poslijepodne i navečer). Bebu se nikako ne može smiriti, lice mu je crveno, napeto je i grče mu se noge. Uzrok može biti fiziološki nedostatak laktaze, enzima koji metabolizira laktozu (mliječni šećer) u tankom crijevu. Budući da dio laktoze ostaje neprobavljen i fermentira u tankom crijevu, to povećava stvaranje plinova i vjetra, koji se kod bebe vide kao neugodni grčevi ili kolike.

Novalac AC dio je opsežne grupe proizvoda posebno prilagođenih za bebe s pažljivo odabranim sastojcima i kontroliranom kvalitetom.

Mliječna hrana Novalac je klinički dokazano učinkovita i ne sadrži genetski modificirane organizme (GMO), niti gluten.

Novalac AC je hrana posebno razvijena da zadovolji prehrambene potrebe dojenčadi u slučaju bolova u trbuhu, vjetrova i nadutosti kao posljedica netolerancije na laktozu. Budući da ima smanjen sadržaj laktoze, ograničava crijevnu fermentaciju i povezane grčeve.

Novalac AC zadovoljava sve prehrambene potrebe djeteta od rođenja ako ga majka ne doji. Samostalna je hrana za bebe do 6 mjeseci starosti, a za bebe nakon 6 mjeseci starosti Novalac AC se po savjetu liječnika može koristiti u sklopu raznovrsne prehrane.

PRIPREMA: Do vrha napunjena i do ruba poravnana priložena mjerica sadržava 4,3 g Novalaca AC. Jednu mjericu rastopite u 30 ml vode. Dnevnu količinu hrane i broj obroka treba prilagoditi starosti i potrebama dojenčeta. Ako Vam liječnik nije drugačije savjetovao, držite se  preporuke u tablici.

UPOZORENJA: 

Majčino mlijeko najbolja je hrana za dojenčad. Novalac AC se mora uzimati pod liječničkim nadzorom i davati samo dojenčadi koja pokazuju simptome kojima je proizvod namijenjen.

Proizvod nije primjeren za uzimanje kao jedini izvor prehrane nakon 6. mjeseca starosti i/ili u primjeru galaktozemije. Poseban oprez je potreban i kod dojenčadi s oslabljenim imunitetom, nedonoščadi ili novorođenčadi niske porođajne težine te kod alergijskih reakcija na mliječne bjelančevine. Nepravilna priprema ili čuvanje mogu predstavljati rizik po zdravlje. Proizvod nije primjeren za parenteralnu uporabu. Novalac AC nije prikladan za hranjenje putem sonde. Pakirano u kontroliranoj atmosferi.

PAKIRANJE: limenka, 400 g

Pročitaj više