14,94 € | 112,59 kn

Kategorija: BEBE I DJECA

Bepanthen mast sadrže djelatnu tvar dekspantenol. Dekspantenol je provitamin B5, koji brzo prodire u kožu gdje se potpuno transformira u pantotensku kiselinu, a ova ulazi u sastav koenzima A i tako utječe na stvaranje kožnog epitela, pospješuje mitozu stanica i doprinosi trajnosti kolagenskih vlakana (povećava čvrstoću ožiljaka). Nužan za formiranje zdrave kože, stoga ga nazivaju i 'kožnim vitaminom'.

Dekspantenol sadrži više dragocjenih ljekovitih svojstava koje se međusobno dopunjuju: odlično vlaži kožu budući da se u koži veže s vodom pospješuje tvorbu lipida (masnoća) u koži pospješuje stvaranje novih stanica kože pospješuje tvorbu novog, zdravog, kožnog tkiva. Bepanthen mast ne sadrži konzervanse, parfeme i boje.

Koža novorođene bebe vrlo je osjetljiva stoga joj je potrebna posebna njega. Pelene nadražuju kožu koja postaje crvena i nadražena, što bebi stvara neugodu. Majkama koje doje, na bradavicama dojki često se otvore ranice koje peku i bole. Kako bebe imaju jako izraženi refleks sisanja, na koži oko bradavica javlja se crvenilo i upala, a bradavice postaju crvene i ispucane. Mogu se javiti i sitne pukotine koje uzrokuju bol i peckanje.

Bepanthen mast učinkovito sprječava pelensku upalu, odnosno pelenski osip. Na već upaljenoj koži Bepanthen mast će nježno i pouzdano izliječiti pelenski osip. Za njegu i zaštitu bolnih i ispucanih bradavica preporuča se uporaba Bepanthen masti. Mast pospješuje brzo zacjeljivanje oštećene kože bradavice, a pomoću masnoća stvara na koži proziran zaštitni sloj, koji, između ostalog, sprječava bol nastalu zbog trljanja kože o odjeću.

Pročitaj više