Početna Uvjeti kupnje

Uvjeti kupnje

Općeniti uvjeti poslovanja

 

Sigurnost

Eljekarna24.hr internet trgovina se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje naših obveza, te da informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Zdravstvena ustanove "Ljekarne Švaljek " - eljekarna24.hr internet trgovine i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Plaćanje kreditnim karticama obavlja se putem našeg partnera WsPay-a- sustava koji osigurava sigurno i zaštićeno provođenje internetskih transakcija kreditnim karticama. Ovaj način plaćanja pouzdano funkcionira u praksi i prema istraživanjima se pokazuje sigurnijim od klasičnog plaćanja kreditnim karticama u restoranu ili trgovini.

Plaćanje na našim web stranicama je sigurno!  WsPay servis za Internet naplatu http://www.wspay.info, koji koristi najsuvremenije tehnologije zaštite od zlouporaba, kao sto je sigurnosni protokol Secure Socket Layer (SSL) , te druge tehnologije i sigurnosne procedure po najvišim standardima.

Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između sustava za plaćanje i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

Uvjeti plaćanja

Plaćanje možete izvršiti na tri načina:
1. Kreditnim karticama (American Express® (do 3 rate), Visa, MasterCard®, Maestro®)
2. Općom uplatnicom ili internet bankarstvom
3. Pouzećem

 

Obročna otplata moguća je American Express karticom do 3 rate (minimalni iznos rate-12 kn).

1. Plaćanje kreditnim karticama obavljate na siguran način preko WsPay Payment Gateway servisa za internet naplatu. Ovaj servis koristi najsuvremenije tehnologije zaštite od zlouporaba, kao sto je sigurnosni protokol Secure Socket Layer (SSL)protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između sustava za plaćanje i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

Vaša kreditna kartica će biti terećena u trenutku kada pošiljka bude spremna za slanje. Sigurnosni programi koji se koriste prilikom kupnje su: American Express – Jamstvo sigurne online kupnje, Verified by Visa i MasterCard SecureCode™.

Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

  

2. Ukoliko ste odabrali plaćanje općom uplatnicom, popunite je prema prikazanom primjeru ili s podacima koje ste dobili nakon izrade narudžbe platite internet bankarstvom. Vaša pošiljka će biti isporučena kada od banke dobijemo potvrdu o uplati. Uplate koje su napravljene do 15 h tekućeg dana će biti vidljive i narudžbe obrađene idući dan, a uplate poslije 15 h tek za dva dana. Kako bi ubrzali proces pripreme narudžbe, možete nam poslati potvrdu o uplati na info@eljekarna24.hr ili broj faksa: 049/500-192

3. Odaberete li opciju plaćanja pouzećem, pošiljku ćete platiti dostavljaču prilikom preuzimanja.

Ukoliko trebate R1 račun potrebno je upisati vaš OIB, te naziv tvrtke ili obrta, ili se obratiti na kontakt email.
U slučaju da naručenog artikla nema na skladištu, biti ćete kontaktirani u najkraćem mogućem roku te ćemo u dogovoru s Vama isporučiti zamjenski artikl ili ćemo u dogovoru s Vama navedeni artikl maknuti iz narudžbe.

Sve cijene su izražene u HRK. PDV je uključen u cijenu. U slučaju promjene PDV-a zadržavamo pravo na promjenu cijena. Ponuda vrijedi do isteka zaliha.

Za sva pitanja nas kontaktirajte na info@eljekarna24.hr ili na 091/6191-901.

Uvjeti korištenja

Pregledavanjem, korištenjem sadržaja i kupovinom na web stranici eljekarna24.hr posjetitelj pristaje na uvijete korištenja.
Internet ljekarna eljekarna24.hr u vlasništvu je Zdravstvene ustanove Ljekarne Švaljek.
Narudžbe u web ljekarni eljekarna24.hr mogu napraviti samo punoljetne osobe.

Odricanje od odgovornosti

Internet ljekarna eljekarna24.hr nije zamjena za liječnički pregled niti ljekarničke konzultacije. Ukoliko sumnjate na neke simptome, posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Korištenjem web stranice www.eljekarna24.hr smatra se da ste suglasni da www.eljekarna24.hr niti Zdravstvena ustanova Ljekarne Švaljek neće biti odgovorna ni za kakvu izravnu ili neizravnu, materijalnu ili nematerijalnu štetu nastalu interpretiranjem informacija sa stranice www.eljekarna24.hr ili odabirom preparata iz internet ljekarne.

Informacije o proizvodima

Informacije o proizvodima ponuđenim na www.eljekarna24.hr su preuzete s deklaracija pojedinog proizvoda, unutarnjih uputa proizvoda ili su preuzete iz materijala (brošura, letaka, web stranica) koje je uredio proizvođač, uvoznik ili dobavljač pojedinog proizvoda uz dodatnu doradu naših stručnjaka. Fotografije su preuzete od proizvođača odnosno dobavljača i ne moraju nužno biti identične. Nastojimo pružiti što točnije i detaljnije informacije o pojedinom proizvodu. Zadržavamo pravo pogreške u opisu ili fotografiji pojedinog proizvoda. Zdravstvena ustanova Ljekarne Švaljek zadržava pravo izmjene informacija (uključujući cijene artikala i akcijske ponude) na stranicama bez prethodne najave.

Privatnost

Razmjena osjetljivih podataka između sustava koji obavlja online plaćanje i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja se korištenjem virtualne privatne mreže (VPN) koja je potpuno zastićena od neautoriziranog pristupa. Osjetljivi podaci o Vašoj kreditnoj kartici dostavljaju se online izravno autorizacijskom centru.

Da je sigurna komunikacija izmedu Vašeg računala i poslužitelja uspostavljena možete znati po tome što će se na dnu Vašeg Internet preglednika pojaviti mala ikona u obliku lokota. Ako strelicu miša dovedete iznad lokota, pojavit će se natpis "SSL Secured" te razina enkripcije koja se koristi.

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.
Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Zdravstvena ustanova "Ljekarne Švaljek" i eljekarna24.hr internet trgovina niti čuva, niti uopće dobiva podatke o konkretnim brojevima vaših kreditnih kartica.

Registracija

Kako bi obavili kupnju na web shopu, registracija nije obavezna. Potrebno je samo u prvom koraku checkout procesa ostaviti važeću e-mail adresu (ona kojoj imate omogućen pristup) kako bi Vam nakon unosa podataka potrebnih za obavljanje dostave bilo moguće poslati potvrdu narudžbe.

Ako ne želite svaki puta tijekom kupnje unositi adresu dostave te informacije o sredstvu plaćanja, preporuča se brza registracija. Potrebno je samo jednom unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona) te lozinku pomoću koje se pristupa korisničkom računu. Ona može biti proizvoljan niz znakova - što je duža, otpornija je na hakersko probijanje. Ako ste bez ideja, na web stranici Password generator možete dobiti generiranu lozinku.

Nakon unosa traženih podataka, registraciju je potrebno potvrditi klikom na polje "Registracija". Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i lozinke na stranici "Prijava".

U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici trebate kliknuti na "Zaboravljena lozinka?". Dolazite do stranice na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali na web shopu, a na koju vam onda sustav automatski pošalje link pomoću kojeg ćete resetirati lozinku i dobiti novu.  Nju možete kasnije sami promijeti u postavkama računa budući da automatski kreirane lozinke nisu lako 'pamtljive' (ili samo kliknite na DA kada vas preglednik pita da upamti unešenu lozinku da je ne morate svaki puta unositi kod prijave).

Ukratko, nakon kreiranja računa, za svaku daljnju kupnju potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i lozinkom.

Jamstvo i servisni uvjeti

Ukoliko određeni artikal ima jamstvo ili podliježe servisnim uvjetima, to će biti naglašeno u opisu tog artikla. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun za vrijeme trajanja jamstvenog roka. Samo s predočenjem računa i jamstvenog lista kupac može ostvariti svoja prava.

Uvjeti dostave i isporuke

Pošiljke  isporučujemo putem DPD Croatia d.o.o.  kurirske službe. 

Za kupce iz cijele Hrvatske, dostava za sve narudžbe iznad 300 kn je besplatna.

Roba se šalje sljedeći dan nakon potvrđene uplate. Naručena roba siže u roku 24- 48 sati od trenutka slanja (subote, nedjelje i praznici isključeni) . Za otoke  je vrijeme dostave nešto duže i ovisi o  važećem rasporedu vožnje DPD-a.

Za dostave koje ne zadovoljavaju uvjet besplatne dostave naplaćujemo 24 kn (uračunat PDV), neovisno o težini pošiljke i udaljenosti mjesta dostavljanja.

Kako bismo osigurali što kvalitetniju komunikaciju između Vas i dostavljača, dostavljaču ćemo ustupiti i kontakt broj telefona koji ste nam naveli prilikom registracije. Dan prije isporuke zaprimit ćete SMS/E-mail u kojem Vas dostavljačka služba obavještava da će dostava biti idući radni dan. Na dan dostave, u jutarnjim satima, dobit ćete SMS/E-mail o vremenu dostave u okviru 1 h (npr. dostava će biti između 10 i 11 h). Unutar SMS/E-mail poruke nalazi se link pomoću kojeg možete pratiti put paketa, dogovoriti novi datum dostave, promjeniti adresu dostave, preusmjeriti paket u paketni dućan (INA benzinske postaje i dućani Eurom Denis), zatražiti alternativno mjesto dostave (npr. susjed).

Ukoliko Vam nećemo moći isporučiti pošiljku u navedenom roku zbog nedostupnosti proizvoda na tržištu, o tome ćemo vas obavijestiti. Vi pritom možete odlučiti hoćete li prekinuti narudžbu ili pričekati da naručeni proizvod postane dostupan. Novac s Vaše kreditne kartice neće biti povučen do trenutka isporuke.

Prije isporuke svaki artikl provjeravamo da nije oštećen. Molimo da pošiljku preuzmete pred dostavljačem kako bi izbjegli naknadne reklamacije zbog pošiljke oštećene prilikom dostave.

Ljekarna ne preuzima  odgovornost u slučaju kašnjenja isporuke zbog više sile.

NAPOMENA: Za dostavu u inozemstvo kupac snosi troškove dostave.

Obavijest o načinu podnošenja pisanog prigovora potrošača

Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/2014), Kupac može poslati putem pošte ili elektroničke pošte kao i u poslovnim prostorijama/trgovinama Prodavatelja na adresi Marija Bistrica, Kralja Tomislava 24. Ukoliko se prigovor podnosi u poslovnim prostorijama/trgovinama, Prodavatelj je dužan odmah pisanim putem ovjeriti njegov primitak.


Podaci potrebni za podnošenje prigovora:
- poštom - na adresu: Kralja Tomislava 24, 49246 Marija Bistrica,

- e-mailom - na e-mail adresu: info@eljekarna24.hr,

ili izravno u poslovnim prostorijama na adresi Marija Bistrica, Kralja Tomislava 24. Kako bi Prodavatelj sukladno članku 10. stavku 5. Zakona o zaštiti potrošača potvrdio primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovorio, Kupac treba navesti točne podatke za primitak istoga.

Odgovor na prigovor Kupca Prodavatelj će u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača dati u pisanom obliku najkasnije u roku 15 dana od dana primitka prigovora. U suprotnom se Kupac može obratiti Državnom inspektoratu ili Udruzi za zaštitu potrošača.

Ostale internet stranice

Kada „Eljekarna24.hr“ odgovarajućim linkovima pruža mogućnost posjeta drugih web stranica drugih osoba, iste nisu u vlasništvu Prodavatelja i ovi Uvjeti kupnje u slučaju korištenja predmetnih web stranica ne primjenjuju se u odnosu na Prodavatelja i Kupca. Prodavatelj te web stranice ne kontrolira i ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo koju od njih ili njihov sadržaj. Posjet tim stranicama u cijelosti je na vlastiti rizik Kupca i Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

Reklamacije

Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Eljekarna24.hr će, na osnovu zahtjeva za povrat ili zamjenu, korisniku vratiti sredstva na račun ili zamijeniti proizvod s novim u roku četrnaest (14) dana od datuma primitka vraćenog proizvoda na skladište.

U slučaju da zamjenskog proizvoda nema na skladištu, moguć je samo povrat sredstava. Povrat dostavljenih proizvoda vrši se dostavom na adresu: Zdravstvena ustanova Ljekarne Švaljek, Ulica Josipa Broza Tita 2, Zabok. U slučaju opravdane reklamacije, eljekarna24.hr snosi troškove povrata.

Korisnik je obvezan dostavljene proizvode vratiti u stanju u kojem su mu dostavljeni i u originalnom pakiranju (trgovačko pakiranje u kojem je roba i dostavljena) sa otpremnicom i računom.

Jednostrani raskid ugovora sklopljenog na daljinu

 

Odgovornost za materijalne nedostatke

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima (članci 400-422).

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na Kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato. Prodavatelj odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na Kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Predmnijeva se da je nedostatak koji se pojavio u roku od šest mjeseci od prijelaza rizika postojao u vrijeme prijelaza rizika, osim ako Prodavatelj ne dokaže suprotno ili suprotno proizlazi iz naravi stvari ili naravi nedostatka. Prodavatelj ne odgovara za neznatan materijalni nedostatak.

Materijalni nedostatak postoji:

- ako stvar nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet,

- ako stvar nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je Kupac nabavlja, a koja je bila poznata Prodavatelju ili mu je morala biti poznata,

- ako stvar nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane,

- kad je Prodavatelj predao stvar koja nije jednaka uzorku ili modelu, osim ako su uzorak ili model pokazani samo radi obavijesti,

- ako stvar nema svojstva koja inače postoje kod drugih stvari iste vrste i koja je Kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave Prodavatelja, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.),

- ako je stvar nepravilno montirana pod uvjetom da je usluga montaže uključena u ispunjenje ugovora o prodaji,

- ako je nepravilna montaža posljedica nedostataka u uputama za montažu.

Ako je Kupac na temelju izjava proizvođača ili njegova predstavnika očekivao postojanje određenih svojstava stvari, nedostatak se ne uzima u obzir ako Prodavatelj nije znao niti morao znati za te izjave, ili su te izjave bile opovrgnute do trenutka sklapanja ugovora ili one nisu utjecale na odluku Kupca da sklopi ugovor.

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati Kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati. Prodavatelj odgovara i za nedostatke koje je kupac mogao lako opaziti ako je izjavio da stvar nema nikakve nedostatke ili da stvar ima određena svojstva ili odlike.

Zdravstvena ustanova Ljekarne Švaljek upisana u registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem MBS: 080256174, OIB: 55832250129, Ravnatelj: Teodor Švaljek

Super popust
Iskoristite popust 30 - 50 % na proizvode s kraćim rokom trajanja (do isteka zaliha)!!! Za više informacija kontaktirajte nas na +385 91 6191 901 ili na mail info@eljekarna24.hr .
Eljekarna24.hr
Izbornik

Trebate pomoć ili imate pitanja?

+385 91 6191 901 ili info@eljekarna24.hr

100% sigurna kupnja

Saznaj više...
Eljekarna24.hr na Facebooku