185,00 kn 166,50 kn

Kategorija: Vitamini i minerali

Kompleks probavnih enzima Solgar Comfort Zone Digestive Complex napredni je kompleks probavnih enzima koji pomaže u poticanju učinkovitije i temeljitije probave. S jedanaest prirodnih enzima i uz dodatak biljnih sastojaka, Solgar Comfort Zone Digestive Complex pospješuje prirodni proces probave u organizmu, te smanjuje nadutost i mučninu. 

Sastav proizvoda:

MJEŠAVINA ENZIMA

  • Enzimi biljnog podrijetla koji se koriste u ovoj mješavini učinkoviti su u većem rasponu pH vrijednosti u odnosu na životinjske enzime i pomažu u probavi ugljikohidrata, bjelančevina, masti, vlakana i mliječnih proizvoda. 

A) RAZGRADNJA UGLJIKOHIDRATA

  • sadrži enzime za probavu ugljikohidrata kao što su amilaza, pektinaza/fitaza, invertaza, maltaza i alfa galaktozidaza. Alfa galaktozidaza posebno pomaže u razgradnji fermentabilnih ugljikohidrata, poput graha, i na taj način pomaže u smanjivanju nadutosti.

B) RAZGRADNJA BJELANČEVINA

  • proteaza SP, bromelain i papain olakšavaju probavu prehrambenih bjelančevina. Papain također pomaže u probavi glijadinskih komponenti glutena, čime jača otpornost na gluten u prehrani.  Osim što pomaže u probavi bjelančevina, smatra se da bromelain također sprječava prianjanje štetnih bakterija uz stijenke tankog crijeva.

C) RAZGRADNJA MASTI

  • enzim lipaza pomaže u razgradnji molekula masti na masne kiseline i glicerol.

D) PROBAVLJANJE VLAKNA

  • vlakna su prisutna u biljkama poput kelja pupčara i kupusa te ih ljudi ne mogu probaviti. Dodavanjem celulaze kompleksu pospješuje se razgradnja hrane bogate vlaknima.

E) PROBAVLJANJE MLIJEČNIH PROIZVODA

  • laktoza je šećer koji je prisutan u mlijeku i mliječnim proizvodima, a laktaza je enzim koji razgrađuje laktozu na glukozu i galaktozu hidrolizom. Većina ljudi proizvodi manju količinu laktaze nakon dojenačke dobi zbog čega mogu nastati probavne smetnje nakon unosa mliječnih proizvoda u organizam. Dodavanjem laktaze olakšava se probava kod osoba koje su intolerantne na laktozu.

 

BILJNA MJEŠAVINA

  • KUMIN (Cuminum cyminum) U studiji provedenoj 2009. godine ekstrakt kumina je ublažio simptome sindroma iritabilnog crijeva kao što su bol u želucu, nadutost i prisutnost sluzi u stolici. Smatra se da također štiti debelo crijevo od karcinogena tako što smanjuje aktivnost beta glukuronidaze i mucinaze.
  • KOMORAČ  (Foeniculum vulgare) Komorač doprinosi probavi i zdravlju probavnog trakta. Sadrži spoj anetol te smanjuje grčeve u glatkim mišićima.
  • KAMILICA (Matricaria recutita) Kamilica se tradicionalno koristi za ublažavanje probavnih smetnji, čireva i grčeva. Sadrži kamazulen i bisabolol koji smanjuju upale. Stres i tjeskoba usko su povezani s probavnim smetnjama, a kamilica je poznata po svom anksiolitičkom djelovanju.
  • ĐUMBIR (Zingiber officinale) Osim što štiti želučanu stijenku, đumbir ubrzava gastričko pražnjenje i pospješuje izlučivanje žuči iz žučnog mjehura te na taj način pomaže u probavi masti.
  • ANIS (Pimpinella anisum) Anis ima antioksidativni učinak koji pomaže u sprječavanju nastanka čireva štiteći sluznicu stjenke želuca te se također tradicionalno koristi u ublažavanju nadutosti.

Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama. Isto tako, izbjegavati proizvod ako postoji alergija na ambroziju i srodne biljke iz iste porodice.

Preporučena dnevna doza: 1 kapsula uz svaki obrok 

Pročitaj više